ADÓ 1%

Köszönjük, hogy támogatod egyesületünket adód 1 %-ával!

Adószám: 18140936-1-43
Számlaszám: UniCredit 10918001-00000069-85790006

Aktuális

Idén ismét TÁBOROZUNK Szóládon. Szólád egy kicsi falu pár kilométerre a Balatontól a Somogyi-dombságban.Tiszta a levegő, barátságosak, vendégszeretők az...
2013. június 11. 09.10
Előző hónap április 2021 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 13 1 2 3 4
week 14 5 6 7 8 9 10 11
week 15 12 13 14 15 16 17 18
week 16 19 20 21 22 23 24 25
week 17 26 27 28 29 30

Ezerarcú Multikulti

“Nagyon régen, réges-régen történt, mikor Tündérországban még minden tejszínhab-szerű fehér puhaság volt. A tündérek bőre, ruhája, étele-itala, az ország minden háza és palotája hab tiszta volt és hófehér. Olyannyira, hogy a tündérek soha nem is láttak színeket: nem tudták, mi a piros, a sárga, a zöld, a kék, a rózsaszín vagy akár a bíborvörös. Szépek voltak a tündérek, kecsesek és törékenyek, és mindenük megvolt, nem volt hát miért más tájakra vándorolni, más országba szomszédolni. Saját országukba se hívtak meg soha senkit.” Ezekkel a sorokkal kezdődik Málatí Sankar meséje, amely során a vállalkozó kedvű kis tündérek elindulnak világot látni és a mese végére elhozzák a szivárvány színeit Tündérországba, megnyílnak a kapuk és a Tündérkirálynő is ráébred, mennyivel gazdagabbá tudja tenni országát most, hogy a színek is a birtokában vannak.

A fenti történet híven tükrözi egyesületünk törekvéseit, mely 2010 októberében jött létre, kreatív és lelkes tagokból, akik között található drámapedagógus, általános iskolai pedagógusok (rajz és magyar tanár), drámaspecialista és angol tanár, fotóművész, rekreáció szervező és egészségfejlesztő.

Elsődlegesen gyermekeknek illetve fiatal felnőtteknek szóló multikulturális programokat szervezünk és bonyolítunk le, amelyekben kiemelt hangsúlyt kapnak a különféle művészeti ágak (zene, tánc, színház, különféle képzőművészeti formák, irodalom).

Meggyőződésünk, hogy a gyerekek igen keveset tudnak akár a saját, akár a környező országokban, illetve távolabbi vidékeken élő népek történetéről, irodalmáról, szokásairól, hagyományairól. Ez sajnálatos tény, hiszen ma már szabadon utazhatunk, tanulhatunk, élhetünk a világ általunk választott legtöbb országában. Magyarországon is egyre többféle kultúra van jelen. Az iskolatársak között is előfordul francia, olasz, vagy éppen ázsiai, afrikai diák is, mégis kevés szó esik arról honnan is érkeztek ezek a gyerekek, milyen kulturális gyökerekkel, élményekkel rendelkeznek. Sajnos a tudatlanság sokszor félelmet és elutasítást eredményez.

Programjaink legfőbb célja, s egyben az egyesületé is, megismertetni a gyerekekkel idegen népek, valamint saját országuk kultúráját, beleértve az itt élő kissebségeket. Egyesületünk munkájával szeretné megkönnyíteni a kommunikációt, egészen fiatal korban elkezdve azt, illetve segít felfedezni, hogyan tehetjük gazdagabbá egymás életét, segítve társainknak, vigyázva a közvetlen, illetve tágabb értelemben vett környezetünkre, félelem nélkül örülve egymásnak.